Nie jesteś zalogowany.
no ale to jest usb przeciez! tez choruje na jakis interfejs firewire do 500pln, wie ktos cos?

ciastorama napisał:
no ale to jest usb przeciez! tez choruje na jakis interfejs firewire do 500pln, wie ktos cos?
dlatego pisze ze mam zamiar já zmienic
Jesli firewire to nigdy do laptopa, firewire mozesz zasilic tylko z 6 pinowych wejsc , a w lapach PC rzadko, jesli w ogole? sa takie loncza (zazwyczaj sa 4 pinowe), co prawda mozna dokupic na pcmcia rozszerzenie ale i tak ma za slaby power by zasilic karte. Zasilisz ja tlyko ze stacjonarnego kompa (chyba ze masz 6 pinow w lapie, wiem ze sa w macach).
Sam mam na firewire karcisza i dokupie usb w przyszlosci, roznica w predkosci jest do przetrawienia, a do lajwow chyba i tak nie trzeba miec takiej kosiary jak do produkcji.
Predkosci (teorytyczne, w praktyce usb2 wolniejsze niz firewire 400 o calkiem sporo) dla porownania:
USB 2.0 480 Mbit/s 48 MB p/s
USB 3.0 4,8 Gbit/s 480 MB p/s
FireWire 400 400 Mbit/s 40 MB p/s
FireWire 800 800 Mbit/s 80 MB p/s
FireWire 3200 3,2 Gbit/s 320 MB p/s
Poza tym ten kabel 4 pinowy jest chuja warty i malo stabilny (poruszysz i dupa), oraz koniecznosc dwoch zrodel pryndu = chujnia (a. zawsze wiekszy problem, b. jak elektryka w klubie chujowa to bedzie 50 hz buczenie jak obydwa {tzn. karte i lapa} naraz podlaczysz).
Reasumujac, firewire do domu na stacjonarke = tak, do lapa mobilnego = nie. USB odwrotnie.
A najlepiej to miec w ogole obydwa rozwiazania.imho
Ostatnio edytowany przez sztrok (2010-04-28 18:24:02)
Usb będę odradzał za każdym razem,czemu? miałem stos kart na usb każda problem to stery i pojebane zachowania usb na win w sumie normalka/
800steki były w makach bo to mack opatentował Firewire w nowych Power już w ogóle nie ma Fw.co do gniazd 400 montowanych w lapkach i owym Pawle poruszaniem,rozwalaniem, to zależy jaka marka lapka uwierz mam swojego Vaio ponad 4 lata jak nie więcej i gniazdo jest jak nowe a o jakimkolwiek wypadaniu wtyczki nie mam mowy
Nie wiem po co porównanie USB 3 jak na razie to tylko mobo GB je wykorzystuje i to nie do końca jak i reszta stuffu Fail
Opcja następna USB podłączone pod Pc obciąża w pewnym stopniu Procka,czasami nawet dość mocno,Fw nie zużywa go w cale,najeb wtyczek efektów to się przekonasz
Miałem whuj przebojów z kartami Na usb/ku i japierdole takie rozwiązanie
miałem Apogee mam Motu 828mk2 i to jest jednak to ![]()
Ostatnio edytowany przez kwasior (2010-05-26 20:13:41)
no i komu kurwa uwierzyc ![]()